به گزارش شبنم ها به نقل از مهرخانه، بررسی جزییات لایحه کاهش ساعت کار زنان شاغل دارای شرایط خاص امروز در دستورکار جلسه علنی مجلس قرار گرفت. در جریان بررسی ماده یک این لایحه، ازآنجاکه مواد گزارش کمیسیون اجتماعی درباره این لایحه از ابهاماتی برخوردار بود، پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت مطرح شد که نمایندگان مجلس با این پیشنهاد مخالفت کردند.
همزمان با روی کار آمدن دولت نهم در سال 1384 طرح کاهش ساعت کاری زنان شاغل برای بررسی به مرکز امور زنان و خانواده وقت ارسال شد. در این طرح پیشبینی شده بود ساعت کاری کارمندان زن از 44 ساعت به 36 ساعت تقلیل یابد، اما حقوق آنها به طور کامل پرداخت شود. کمیسیون اجتماعی هیئت دولت وقت ایراداتی به این طرح وارد کرد؛ زیرا این طرح بار مالی زیادی برای دولت به همراه داشت و همچنین بخشهای دولتی و خصوصی راضی به استخدام زنان با این شرایط نمیشدند.
در دولت دهم طرح این لایحه مجدداً در دستور کار قرار گرفت. تفاوت لایحه دولت دهم با قبلی در این بود که این لایحه صرفاً به زنان سرپرست خانوار و زنان دارای فرزند زیر 7 سال، دارای همسر یا فرزند معلول و مبتلا به بیماری خاص یا صعبالعلاج محدود میشد. این لایحه پس از بررسیهای صورتگرفته اواخر ماههای کاری دولت دهم یعنی در تاریخ 26/3/92 تقدیم مجلس شد، اما تا تیرماه سال 93 خبری از پیگیری آن نبود. در این تاریخ، در کمیسیون اجتماعی مجلس، نام لایحه "کاهش ساعت کاری زنان سرپرست خانوار یا دارای فرزند و یا همسر معلول و یا بیمار صعبالعلاج" به "لایحه کاهش ساعت کاری زنان با شرایط خاص" تغییر پیدا کرد و مادهواحده آن به تصویب رسید.
آنطور که در آن زمان مطرح شد، قرار بر این بود که در صورت تصویب این لایحه در صحن مجلس، ساعات کار هفتگی زنان شاغل سرپرست خانوار یا دارای فرزند زیر هفت سال یا معلول یا دارای همسر یا فرزند مبتلا به بیماریهای صعبالعلاج، در دستگاههای اجرایی ماده (222) قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه و بخش غیردولتی مشمولین قانون کار و تأمین اجتماعی با تأیید مراجع ذیربط و به درخواست خود زنان، از 44 ساعت به 36 ساعت تقلیل پیدا کند.
مردادماه همان سال این لایحه تقدیم هیئت رییسه مجلس شد، اما بررسی آن دائماً به تعویق میافتاد تا جایی که فاطمه آلیا؛ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس و مسئول کارگروه این لایحه، دلیل طولانیشدن این روند را ارسال طرحهای دوفوریتی زیاد به مجلس دانست که وقت مجلس را میگیرد. این روند به همین صورت ادامه داشت و فاطمه رهبر؛ رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در اردیبهشت ماه سال 94 اعلام کرد در ملاقاتی که فراکسیون زنان مجلس با دکتر لاریجانی به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س) داشتند، از ایشان خواهش کردیم نوبت رسیدگی در صحن علنی سرعت بیشتری بگیرد و امیدوارم با تلاشهایی که انجام خواهد شد، این لایحه در همین مجلس نهایی و به دولت ابلاغ شود.
پس از ماهها قرار گرفتن لایحه کاهش ساعت کاری زنان با شرایط خاص پشت درهای صحن علنی، روز گذشته خبر رسید نمایندگان مجلس با کلیات این لایحه موافقت کردند و این لایحه در جلسه علنی با 115 رأی موافق، 27 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 196 نماینده حاضر به تصویب رسید و تصویب جزئیات آن به جلسه امروز موکول شد.
اشرف گرامیزادگان؛ مدیرکل دفتر بررسیهای امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در این رابطه گفت: به نظر نمیآید در زمینه تصویب جزییات لایحه کاهش ساعت کاری زنان شاغل مشکلی باشد؛ به همین علت امیدواریم در مجلس نهم تصویب شود. پس از این مرحله نیز در شورای نگهبان نهایی و به دولت ابلاغ میشود. در این مرحله نیز اجراییشدن کاهش ساعت کاری زنان را در دستگاههای اجرایی پیگیری میکنیم.
بررسی جزییات لایحه کاهش ساعت کار زنان شاغل دارای شرایط خاص امروز در دستورکار جلسه علنی مجلس قرار گرفت. در جریان بررسی ماده یک این لایحه، ازآنجاکه مواد گزارش کمیسیون اجتماعی درباره این لایحه از ابهاماتی برخوردار بود، پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت مطرح شد که نمایندگان مجلس با این پیشنهاد مخالفت کردند.
اما بهارستاننشینان در نهایت به دلیل وجود برخی ایرادات و نواقص در این لایحه، با 122 رأی موافق، 15 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از 197 نماینده حاضر در صحن علنی، با پیشنهاد ارجاع لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی موافقت کردند.
انتهای پیام/