به گزارش شبنم همدان به نقل از آرمان زنان : برای خرید روزانه لیستی از مواد لازم داشته باشیم تا در فروشگاهها با انبوه محصولات سر درگم نشویم، سعی کنیم بر اساس نیاز و لیستمان خرید کنیم.
از مواد تازه، مرغ و ماهی کشتار روز استفاده کنیم، حتما به برچسب تاریخ تولید کالاها دقت کنیم، میوههای تازه، سبزیجات و لبنیات را در سبد روزانهمان جای دهیم.
از کنار سسها، تنقلات شور و شیرین، غذاهای نیمهآماده و سوسیس کالباسها با سرعت بیشتری عبور کنیم، موادغذایی فاسدشدنی را به مقدار کم تهیه کنیم، قهوه را به صورت دانهای تهیه کنیم تا هر وقت مصرف کردیم، عطر تازگیاش ماندنی باشد، مقدار چای و ادویههای خریداری شده را کم کنیم، چرا که با گذر چند هفته عطر خود را از دست خواهند داد.
سعی کنیم خودمان سبزیهای مورد نیازمان را خشک کنیم. قبل از خرید کلی برنج مصرفی، مقدارکمی از آن را بپزیم، اگر از کیفیت آن مطمئن شدیم، میتوانیم با خیال راحت برنجمان را تهیه کنیم. حبوبات دیر خراب میشوند، اما اگر مصرف کمی دارید، زیاد تهیه نکنید، چون آنها هم مثل هر ماده خوراکی دیگر امکان خراب شدن و کرم زدگی دارند.
وقتی خسته از یک خرید به خانه برمیگردیم، به جای خوردن یک ابمیوه آماده با مواد نگهدارنده میتوانیم خودمان را به صرف یک آبمیوه خانگی و لذتبخش دعوت کنیم.
اما حالا زمان نگهداری از مواد خریداری شده است:
میوهها را قبل از گذاشتن به یخچال بشوییم. میوههای کمتر رسیده را در کف و رسیدهها را بالاتر بگذاریم تا زودتر مصرف شوند.
کنسروها و قوطیهای رب و شیشههای سس را بشویم و در جایی خشک و خنک نگه داریم، ادویهها و سبزیهای خشکمان را در ظروف شیشهای دردار نگهداری کنیم تا عطر ماندگارتری داشته باشند. سبد سیبزمینی و پیازمان را کنترل کنیم که مواد قدیمیتر را بالا بگذاریم تا زودتر مصرف شوند، آنها را در جایی دور از رطوبت نگهداریم.
حالا که کیسههای خریدمان را مرتب کردهایم، وقت مصرف مواد غذایی است. هر خانم خانهداری باید میزان مصرف غذا و خوراک خانوادهاش را برای هر وعده بداند، همیشه سعی کنیم به میزان درست از مواد استفاده کنیم که غذایی هدر نرود، میتوانیم با تکههای کوچک و استخوانها، آب مرغ و گوشت تهیه کنیم.
برای سرخکردنیها حتماً از روغن سرخ کردنی استفاده کنیم، برای کاهش مصرف روغن از ماهیتابههای بدون روغن کمک بگیریم. برای سالادهایمان میتوانیم با کمک کمی ماست و آبلیمو و روغن زیتون، سس تهیه کنیم.
میتوانیم در یک عصر تابستانی به کمک بچهها کیک و شیرینی درست کنیم.
اگر بچهها پیتزا میخواهند یا خودمان هوس لازانیا کردهایم به جای شال و کلاه کردن و رفتن به فست فودها میشود به راحتی در خانه آنها را تهیه کرد و حتی با خلاقیت در آشپزی و استفاده از مواد غذایی باب طبع خانوادهتان آن را لذیذتر هم کرد.
تهیه کبابها کار سختی نیست، کافیست یک روز تعطیل به دل طبیعت برویم و لذت طبخ یک کباب لذیذ را تجربه کنیم. آشپزی در خانه دو مزیت بزرگ دارد، اول اینکه میدانیم از چه موادی استفاده میکنیم و به سلامت خانواده کمک کردهایم؛ دیگر آنکه هزینههای کمتری به اقتصاد خانواده وارد میشود.
برای میان وعدهها سعی کنیم از مغزها به جای تنقلات شور و شیرین استفاده کنیم. میوههای تازه و شیر انتخابهای خوبی هستند.
اما هر چه به آخر هفته نزدیک میشویم دو اتفاق در آشپزخانه ما در حال رخ دادن است. اول اینکه بعضی مواد مثل میوهها رو به پلاسیدگی است و دوم غذاهایی که به هر دلیل اضافه مانده و در یخچال داریم و باید برای اینها فکری کرد که بهترین استفاده را از آنها ببریم.
انتهای پیام/ص
دیدگاه شما